ÇEVRE İZİN VE LİSANS BELGELERİNİN ALINMASI HİZMETİ
- Çevre Kanununca Alınması Gereken İzin ve Lisanslar Hakkında Yönetmelik EK-1 ve EK-2 listelerinde yer alan işletmeler, faaliyetlerini sürdürdükleri süre boyunca, bir çevre görevlisi kontrolünde çalışmak zorundadırlar. Bu hizmet, ya istihdam edilen çevre görevlisi/görevlileri tarafından ya da çevre danışmanlık firmaları tarafından verilir.Danışmanlık kapsamında, gerekli izin/ lisanslara başvurmak bizzat çevre görevlisi/ görevlileri yetkisindedir.Çevre İzin ve Lisans Aşamaları
- Geçici Faaliyet Belgesi (GFB)
- Geçici faaliyet belgesi, işletmenin izin ve lisans başvurusu yaptığında, faaliyeti esnasında ilgili mevzuata uygun olarak çalıştığını belgelemesi için, yetkili mercie e-başvuru yapılır.
- E–başvuru dosyası 30 gün içerisinde ilgili merci tarafından değerlendirilir ve başvuru olumlu sonuçlandığında 1 yıl geçerli olan geçici faaliyet belgesi işletmeye verilir.
- Çevre İzin ve Lisans Belgesi
- GFB alındıktan sonra, işletme 6 ay içerisinde faaliyetine göre GFB’sini Çevre İzin veya Çevre İzin ve Lisans Belgesine çevirmek zorundadır, bu süre içinde başvuru yapmayan işletmelerin belgesi iptal edilecek ve 6 ay boyunca tekrar müracaatta bulunamayacaklardır. Çevre İzin ve Lisans Belgesi işletmenin Geri Kazanım Faaliyetlerinden bir ya da birkaçını gerçekleştirmesi durumunda alınmaktadır. İşletme Geri Kazanım faaliyeti gerçekleştirmiyorsa yalnızca Çevre İzin Belgesi alınmalıdır.
- Çevre Görevlisi, işletmenin GFB’sini Çevre İzin veya Çevre İzin ve Lisans Belgesine çevirmek için gerekli olan bilgi, belge ve ölçüm raporları ile yetkili merciye, şahsi e-imzasıyla elektronik ortamda başvuru yapar. Başvurunun uygun bulunması halinde 5 yıl geçerli olan Çevre İzni/Çevre İzin Ve Lisansı alınmış olur.
- Geçici Faaliyet Belgesi (GFB)